fbpx

De Chocoladewereld

“Chocolade kruipt waar het niet gaan kan….”

Van kinds af aan ben ik al gek op chocolade. Ik herinner mij dat ik met chocolade nog om de mond bleef ontkennen dat ik niet stiekem van de chocolade had gesnoept.. 🙂

Het begon al voortvarend. Op mijn 21e heb ik de bronzen garde gewonnen tijdens de Nederlandse jeugd kampioenschappen. Onlangs heb ik mijn kennis en kunde verder verdiept door het succesvol volgen van de MasterClasses Chocolaterie bij de Bakery Institute.

Vanuit passie en liefde voor het ambachtelijke vak maak ik nu in onze eigen chocolaterie te Zuidlaren de lekkerste creaties en verras ik graag onze klanten.

Meer weten over chocolade, onze chocolaterie en de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in de Chocolaterie om de chocoladebeleving van dichtbij mee te maken.

De wereld van Chocolade

Het samenstellen van de perfecte bonbon of het maken van een lekker chocoladeproduct begint met een uitstekende basis. Een basis van goede en eerlijke ingrediënten.

Chocolade wordt gemaakt van cacaobonen. Dat zijn de zaden, die in de vruchten van de cacaoboom zitten. Wij verwerken chocolade van Callebaut uit België en Valrhona uit Frankrijk. Beiden behoren tot de top van de chocoladeleveranciers in de wereld. Bovendien werken ze volgens het ‘fair-trade’ principe, waarbij de cacao-boeren rechtstreeks betaald worden en een eerlijke prijs krijgen. En daar staat de Chocoladewereld volledig achter.

Callebaut heeft een eigen foundation die ervoor zorgt dat de cacaoboeren eerlijk worden behandeld en een goede toekomst hebben. Met elke aankoop, gaat een gedeelte rechtstreeks naar het implementeren van productiviteit en gemeenschaps-ontwikkeling bevorderende activiteiten door de Cocoa Horizons Foundation.

Valrhona heeft het Live Long programma opgezet, dit om samen met hun producten een eerlijke een duurzame cacaobranche te creëren en stappen te zetten naar een prachtige, heerlijke en eerlijke gastronomie. Samen werken aan een (h)eerlijke wereld is dan ook hun missie. Zij zijn er dan ook trots op om het B Corp – certificaat te hebben. Zij zetten dan ook met het ‘Live Long’ programma de stappen richting een eerlijke en duurzame cacaobranche. Hierbij streven ze naar verbetering van de leef- werkomstandigheden van de cacaoboeren en hun families maar ook het milieu.

Bij De Chocoladewereld vinden we het leuk om in contact te blijven! 
Take us along your path by eating the chocolate! #dechocoladewereld.nl

Onze producten zijn o.a. verkrijgbaar bij

www.bakkerijhaafs.nl
Logo Zuivelhoeve Zuidlaren
Logo LGV nieuw

Lokaal

In het kader van duurzaamheid vinden wij het ook belangrijk zoveel mogelijk producten van leveranciers uit de omgeving te betrekken. Indien mogelijk kopen wij dan ook lokaal in. Wij vinden het ook heel fijn dat we aan winkels bij ons in de buurt onze chocolade-producten mogen leveren.

De smaakcreaties worden geïnspireerd door smaken uit de hele wereld, maar in het kader van duurzaam inkopen zoveel mogelijk gecreëerd met lokale producten. Bij de vervaardiging van een heerlijk doosje bonbons of chocolade houden we zoveel mogelijk rekening met de omgeving. We geloven dat duurzaam ondernemen bijdraagt aan een het creëren van een beter leven. 

Wil je zien hoe de bonbons of chocolade worden bereid, je bent welkom bij onze chocolaterie.

Wij hopen dat je geniet van onze lekkernijen en hopen je weer terug te zien!

Kaneel

Omschrijving bonbon

Melk chocolade gevuld met een zachte kaneelganache

Nobel

Omschrijving bonbon

Pure chocolade, gevuld met een ganache met Amelander Nobel Likeur

Karamel zeezout

Omschrijving bonbon

Melkchocolade gevuld met een ganache met vloeibare eigen gebrande karamel getrokken uit verse vanille en een vleugje zeezout