Over ons

Welkom bij De Chocoladewereld, waar passie, vakmanschap en de allerlekkerste chocolade samenkomen!

De passie van Hans

Voor Hans begon de liefde voor chocolade al op jonge leeftijd. Gefascineerd door de eindeloze mogelijkheden van chocolade, volgde hij de patisserieopleiding en werkte hij bij meerdere luxe patisserieën. Zijn talent bleef niet onopgemerkt: op zijn 21e won hij de Bronzen Garde tijdens de Nederlandse Jeugdkampioenschappen!

Na zo’n 15 jaar in de luxe patisserie was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hans ontwikkelde zijn commerciële vaardigheden en werkte jarenlang als regiomanager bij een grote retailzaak. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… De liefde voor chocolade bleef altijd kriebelen en na 20 jaar besloot Hans om zijn passie weer tot zijn vak te maken. Met een eigen chocolaterie kon hij zijn vakmanschap en commerciële kwaliteiten laten samensmelten.

Van aterlier aan huis tot chocolaterie

Wat begon als een chocolaterie in een verbouwde garage, groeide uit tot een bloeiend bedrijf. In de zomer van 2024 hebben we onze intrek genomen in een prachtige, grotere locatie in Tynaarlo – een droom die werkelijkheid werd! In het open atelier creëren de chocolatiers Hans en Zoë met pure passie en vakmanschap de mooiste chocoladeproducten.

Naast het creëren van de mooiste bonbons, relatiegeschenken en andere chocoladecreaties is Hans voortdurend bezig met het verfijnen en uitbreiden van zijn vakmanschap:

🍫 Experimenteren met nieuwe smaakcombinaties en technieken, altijd op zoek naar verassende en verfijnde chocoladecreaties.
🍫 Maatwerk en personalisatie, in overleg met de klant ontwikkelen we unieke, op maat gemaakte chocoladeproducten Of het nu gaat om relatiegeschenken of personeelsattenties, we creëren met zorg en creativiteit een heerlijke en onderscheidende manier om waardering te tonen. 
🍫
Blijven leren en inspireren – Door het volgen van gespecialiseerde opleidingen en masterclasses bij onder andere de Chocolate Academy in Antwerpen en het Bakery Institute in Zaandam, blijft Hans zichzelf uitdagen en vernieuwen.

 

Meer weten over onze chocolaterie en de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of kom eens langs in de Chocolaterie om de chocoladebeleving van dichtbij te ervaren. 

Het verhaal achter ons logo

Een logo is zoveel meer dan alleen een beeldmerk – het vertelt een verhaal, vangt een gevoel en weerspiegelt de identiteit van een bedrijf. Voor ons was dat vanaf dag één duidelijk: de okergele kleur in ons logo moest een eerbetoon zijn aan een bijzonder familie-erfstuk – een bijna 50 jaar oude VW Kever. 

Deze auto heeft een grote emotionele waarde, omdat Hans zijn opa en oma de trotse eerste eigenaren waren van deze auto en Hans al als 4 jarige op de achterbank zat. Net als onze chocolade is hij authentiek, tijdloos en met liefde gekoesterd. Deze kleur is nu een herkenbaar element in onze branding en een knipoog naar onze persoonlijke geschiedenis.

Kaneel

Omschrijving bonbon

Melk chocolade gevuld met een zachte kaneelganache

Nobel

Omschrijving bonbon

Pure chocolade, gevuld met een ganache met Amelander Nobel Likeur

Karamel zeezout

Omschrijving bonbon

Melkchocolade gevuld met een ganache met vloeibare eigen gebrande karamel getrokken uit verse vanille en een vleugje zeezout